SERVET SOMUNCUOĞLU'NU ANMA TOPLANTISI YAPILDI

Tarih: 08.08.2015 14:00

SERVET SOMUNCUOĞLU'NU ANMA TOPLANTISI YAPILDI

Turan Araştırmaları Derneği, Turan Kültür Vakfı ve Somuncuoğlu Ailesinin birlikte düzenlediği “Servet Somuncuoğlu’nu anma toplantısı 08 Ağustos 2015 Cumartesi Saat: 14.00’de Altunizade Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Program Servet Somuncuoğlu’nun fotoğraflarından oluşan sergi ile başladı. 06 Ağustos 2013 tarihinde kaybettiğimiz Servet Somuncuoğlu’nun ruhuna ithaf edilen Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından  İstiklal Marşımız okundu ve açılış konuşması Turan Araştırmaları Derneği Başkanı Av. Hasan Basri Pehlivan tarafından yapıldı. Servet Somuncuoğlu’nu ilk olarak eşi Nevin Somuncuoğlu ve oğlu Sencer Burak Somuncuoğlu anlattı. Ardından Servet Somuncuoğlu’nun hayat hikayesi fotoğrafları eşliğinde bir slayt gösterisi olarak sunuldu. Konuşmalar bölümü Turan Kültür Vakfı Başkan’ı Rasim Ekşi, Prof. Dr. Nakış Karamağaralı, MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, Yusuf Yılmaz Araç, Prof. Dr. Mustafa Kafalı, Yasin Cemal Galata ile sona erdi. Son olarak sahneye  Bünyamin Aksungur çıktı. Aksungur, rahmetli Servet Somuncuoğlu’nun sevdiği eserlerden oluşan bir potpori sundu.